Universidad de Costa Rica
  • Sobre Kérwá
  • Acceso Abierto
  • Cómo Depositar
  • Políticas
  • Contacto
    • español
    • English
  • English 
    • español
    • English
  • Login
Search 
  •   Kérwá Home
  • Investigación
  • Ciencias agroalimentarias
  • Tecnología en Alimentos
  • Search
  •   Kérwá Home
  • Investigación
  • Ciencias agroalimentarias
  • Tecnología en Alimentos
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-10 of 17

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Determinación del efecto del procesamiento sobre el contenido de compuestos bioactivos, capacidad antioxidante (ORAC) y el perfil de compuestos polifenólicos del jugo de huiscoyol (Bactris guineensis) 

Cortés Herrera, Carolina (2020-04-15)
El presente trabajo se enfocó primeramente en la caracterización físicoquímica de un fruto no tradicional costarricense, el huiscoyol, cuyo nombre científico es Bactris guineensis. Este cultivo se localiza en la zona de ...
Thumbnail

Procedimiento para la preparación de jugo de noni 

Brat, Pierre; Chan, Yanine; Reynes, Max; Pérez Carvajal, Ana Mercedes; Vaillant Barka, Fabrice (2014)
Se refiere a un procedimiento de preparación de jugo de noni que comprende etapas de: a) triturado de los frutos de noni cuando están en estado de madurez blanco translúcido para producir un puré de frutos de noni; b) ...
Thumbnail

Método para la obtención de un extracto rico en taninos del ácido elágico a partir de frutos que contienen estos compuestos, y extracto obtenido usando dicho método
Method for obtaining an extract rich in ellagic acid tannins from fruits that contain these compounds, and resulting extract 

Acosta Montoya, Óscar Gerardo; Vaillant Barka, Fabrice; Donnier, Manuel; Pérez Carvajal, Ana Mercedes (2011-05-12)
La presente invención se relaciona con el campo de la biotecnología y con los procesos que emplean tecnologías membranarias, y en particular se refiere a un método para la obtención de un extracto enriquecido en taninos ...
Thumbnail

Escalamiento a nivel semi-industrial de la producción de una bebida de agua de coco (Cocos nucifera L.) microfiltrada adicionada con el cultivo probiótico Lactobacillus paracasei subsp. paracasei (cepa CRL431®) 

Hernández Ulate, Oscar Andrés (2017)

Estimation of glycaemic index of peach palm (Bactris gasipaes) cooked fruit and chips, and pitahaya (Hylocereus spp.) pulp
Estimación del índice glicémico del fruto cocido y de chips de pejibaye (Bactris gasipaes) y de la pulpa de pitahaya (Hylocereus spp.) 

Blanco Metzler, Adriana; Jiménez, Gin; Gómez Salas, Georgina; Pérez Carvajal, Ana Mercedes (2012)
The glycaemic index (GI) is a physiological measure of a food’s potential to increase postprandial blood glucose, as compared to the effect produced by food taken as reference, such as glucose or white bread. Currently ...
Thumbnail

Estudio de la composición fisicoquímica del aguacate de altura (Persea americana Mill) durante su maduración post-cosecha 

Pérez Carvajal, Ana Mercedes (1987)

Key odor and physicochemical characteristics of raw and roasted jicaro seeds (Crescentia alata K.H.B.) 

Corrales Hernández, Carla Vanessa; Lebrun, Marc; Vaillant Barka, Fabrice; Madec, Marie Noelle; Lortal, Sylvie; Pérez Carvajal, Ana Mercedes; Fliedel, Genevieve (2017)
Jicaro seeds (Crescentia alata) are widely consumed in Central America, primarily as a popular tasty and nutritious beverage called “horchata”. Seeds are roasted to develop a specific aroma through a process that has never ...

Innovative process combining roasting and tempering to mechanically dehull jicaro seeds (Crescentia alata K.H.B) 

Corrales Hernández, Carla Vanessa; Achir, Nawel; Forestier, Nelly; Lebrun, Marc; Maraval, Isabelle; Dornier, Manuel; Pérez Carvajal, Ana Mercedes; Vaillant Barka, Fabrice; Fliedel, Genevieve (2017)
An innovative process combining roasting and tempering was proposed to promote puffing and mechanical dehulling of jicaro seeds. Roasting was performed at three temperatures (120 °C, 140 °C, and 160 °C) and for six residence ...

Concentration of Polyphenolic Compounds in Blackberry (Rubus Adenotrichos Schltdl.) Juice by Nanofiltration 

Acosta Montoya, Óscar Gerardo; Vaillant Barka, Fabrice; Pérez Carvajal, Ana Mercedes; Dornier, Manuel (2017)
Nanofiltration membranes with molecular weight cut‐off around 200 Da were evaluated to concentrate anthocyanins and ellagitannins in a blackberry juice. Temperature was 30°C and cross‐flow velocity 0.3 m/s. Transmembrane ...

Pasteurization of blackberry juice preserves polyphenol-dependent inhibition for lipid peroxidation and intracellular radicals 

Azofeifa Cordero, Gabriela; Quesada Mora, Silvia; Pérez Carvajal, Ana Mercedes; Vaillant Barka, Fabrice; Michel, Alain (2015-09)
Berries are commonly consumed as juice, and juice-processing conditions could affect their bioactive compounds. This study evaluated the effect of thermal treatments on the antioxidant capacity of blackberry juice polyphenols. ...
  • 1
  • 2

  • Repositorios universitarios

  • Repositorio del SIBDI-UCR
  • Biblioteca Digital del CIICLA
  • Repositorio Documental Rafael Obregón Loría (CIHAC)
  • Biblioteca Digital Carlos Melendez (CIHAC)
  • Repositorio de Fotografías
  • Colección de videos de UPA-VAS
  • Sitios recomendados

  • Buscador regional de LA Referencia
  • Buscador del Open ROAR
  • Scientific Electronic Library Online (SciELO)
  • Directory of Open Access Journals (DOAJ)
  • Redalyc
  • Redes sociales

  • facebook.com/repositoriokerwa
  • @Ciencia_UCR
  • Sobre Kérwá
  • Acceso Abierto
  • Cómo depositar
  • Políticas
Contact Us | Send Feedback
Repositorio Institucional de la Universidad de Costa Rica. Algunos derechos reservados. Este repositorio funciona con DSpace.
 

 

Browse

All of KérwáCommunities & CollectionsTitlesAuthorsSubjectsProcedenceTypeThis CollectionTitlesAuthorsSubjectsProcedenceType

My Account

LoginRegister

Discover

Author
Pérez Carvajal, Ana Mercedes (17)
Vaillant Barka, Fabrice (10)Acosta Montoya, Óscar Gerardo (3)Azofeifa Cordero, Gabriela (2)Corrales Hernández, Carla Vanessa (2)Dornier, Manuel (2)Fliedel, Genevieve (2)Lebrun, Marc (2)Michel, Alain (2)Pineda Castro, María Lourdes (2)... View MoreTypeartículo científico (10)patente (2)tesis de licenciatura (2)capítulo de libro (1)tesis de doctorado (1)tesis de maestría (1)ProcedenceVicerrectoría de Investigación (15)Vicerrectoría de Docencia (6)... View MoreHas File(s)Yes (13)No (4)

  • Repositorios universitarios

  • Repositorio del SIBDI-UCR
  • Biblioteca Digital del CIICLA
  • Repositorio Documental Rafael Obregón Loría (CIHAC)
  • Biblioteca Digital Carlos Melendez (CIHAC)
  • Repositorio de Fotografías
  • Colección de videos de UPA-VAS
  • Sitios recomendados

  • Buscador regional de LA Referencia
  • Buscador del Open ROAR
  • Scientific Electronic Library Online (SciELO)
  • Directory of Open Access Journals (DOAJ)
  • Redalyc
  • Redes sociales

  • facebook.com/repositoriokerwa
  • @Ciencia_UCR
  • Sobre Kérwá
  • Acceso Abierto
  • Cómo depositar
  • Políticas
Contact Us | Send Feedback
Repositorio Institucional de la Universidad de Costa Rica. Algunos derechos reservados. Este repositorio funciona con DSpace.